Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

13.02
2015
Depèn de nosaltres!

El proper 24 de maig ens enfrontem a un repte gegantí pel jovent independentista. Un repte que té diverses cares i que hem de tenir ben presents.

En primer lloc, seguim immersos en una situació d'emergència social que es fa ben palesa dia a dia. Índexs d'atur juvenil indecents, nivells de precarització impropis d'una societat avançada mostren com el jovent patim doblement aquesta crisi. A Barcelona, per exemple, hi ha un trencament fins ara mai vist entre les classes més benestants i les classes més populars. Veiem barris que tenen una renda familiar mitjana disponible 8 vegades més gran que altres barris de la ciutat. Aquesta situació indecent ha de canviar amb unes polítiques netament d'esquerres i amb unes polítiques decidides de joventut. Les JERC hem de ser els garants de la lluita contra aquestes desigualtats.

Per altra banda, els reptes nacionals també seran importants en aquestes municipals. Que els Ajuntaments sorgits del 24 de maig els liderem l'independentisme d'esquerres és la millor garantia de fer un país nou, net de corrupció, amb unes polítiques socials avançades que combatin les desigualtats que comentàvem i, en el cas de les JERC, que garanteixin la participació del jovent com a agent actiu i bàsic en la construcció d'aquests nous municipis en un nou país.

Finalment, el principal actiu que tenim per assolir tots aquests reptes som la pròpia militància. La nostra feina d'aquí al 24 de maig i del 24 de maig endavant és la millor eina per guanyar. El repte és gegant, però també és il·lusionant. I el més important de tot, depèn de nosaltres!

Jordi Castellana
  • Jordi Castellana
  • Candidat de les JERC a l'Ajuntament de Barcelona
  • 19/03/1988 Barcelona
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/181711

Comparteix: