Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

14.03
2014
Combatem la pobresa i garantim els drets socials per a tothom

La pobresa a casa nostra és una conseqüència de l’augment de les desigualtats socials, accelerat per la situació de crisi, i és alhora una causa de l’exclusió social que poden arribar a patir una part dels ciutadans.  Els infants i adolescents són uns dels col·lectius més vulnerables a aquesta situació, i també el jovent que amb la dificultat d’accés a un lloc de treball digne i la incapacitat d’emancipació veiem mancades les nostres oportunitats.

D’aquesta qüestió se n’ha parlat en el Ple del Parlament de Catalunya aquesta setmana amb la voluntat d’emprendre de forma urgent mesures que garanteixin una xarxa social per disminuir la pobresa, combatre les desigualtats i lluitar contra l’exclusió social. Eradicar la pobresa és estendre la ciutadania, de la mateixa manera que combatre la desigualtat vol dir garantir també la llibertat de tothom i la plena participació de la ciutadania.

És per això que és imprescindible garantir els drets socials de tothom, redistribuir la riquesa i construir un nou país al servei de la ciutadania, amb un estat de benestar fort i amb una economia al servei del poble i dels qui treballen i no d’unes elits que s’apropien i decideixen sobre els recursos públics. I davant d’un problema que en bona part és estructural es requereixen respostes estructurals. És per això que és tan important posar en mans dels ciutadans de Catalunya el futur polític, i que en aquest procés hi siguem tots i totes, que la pobresa i les desigualtats no deixin molts ciutadans sense la possibilitat de recórrer aquest camí amb dignitat, amb plenes capacitats, com a ciutadans lliures per fer una República lliure.

Marta Vilalta
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/115201

Comparteix: