Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

31.07
2014
Celebrem la diada d'Eivissa avançant cap a la llibertat

El 8 d'agost de 1235, les tropes catalanes enviades per Jaume I i comandades per Guillem de Montgrí conqueriren Eivissa. 779 anys després, hem de seguir reivindicant la nostra catalanitat i fer-la valer davant dels atacs dels diferents governs que, dia rere dia, s'esforcen per acabar amb la cultura i la llengua pròpies d'Eivissa, comunes als Països Catalans. 

Som els Països Catalans que, units en la lluita, defensam l'escola pública dels atacs com la llei Wert o del govern de Bauzá que ataca l'escola amb l'exagerada manca d'inversió i intenta esborrar el català de les aules amb l'aplicació del TIL. Com si no fos suficient amb els atacs a la llengua i la cultura, també ens hem de defensar dels atacs al territori: massificació urbanística fruit de l'especulació i de la bombolla immobiliària que va fer molt rics uns pocs i que ara ho pagam tots. I les agressions no són només a la terra, també les pateix la mar amb prospeccions i possibles extraccions petrolieres que acabarien amb la flora i fauna del paradís submarí.

Però de poc val la defensa d'allò que creiem just i necessari si no es passa a l'acció. Ha arribat l'hora de sumar i ser generosos per poder construir l'alternativa política al govern retallador i antieivissenc actual.

Per tots aquests motius, les JERC d'Eivissa estam compromeses amb aquesta terra per avançar cap un futur més just i pròsper, que ens permeti als i les joves assolir la plena emancipació i al nostre país, la llibertat.

Marina Sureda
  • Marina Sureda
  • Portaveu JERC - Eivissa
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179961

Comparteix: