Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

27.09
2014
Avortament lliure i gratuït!

Aquesta setmana estem de celebració, el govern espanyol no ha tingut més opció que finalment retirar l'avantprojecte de llei de "Protección de la vida del concebido y de derechos de la embarazada", la proposta estrella del ministre Gallardón i de l’ala més retrògrada i casposa de la dreta espanyola, que ha suscitat tota mena de critiques fins i tot dins el propi PP. I davant aquesta desfeta, Gallardón no podia fer altra cosa que dimitir. 

Aquesta ha estat una batalla guanyada al carrer gràcies a la constant mobilització encapçalada des del moviment feminista, que ha estat capaç de traslladar el debat sobre el dret al propi cos a totes les esferes de la societat. La proposta de Gallardón suposava un atac frontal als drets de totes les dones, tractant-les de subjectes sense dret a decidir per elles mateixes, al mateix moment que traslladava la decisió sobre les intervencions als equips mèdics i psicològics que havien d’avaluar les dones que volien avortar.

Amb la retirada, però, no acaba la nostra lluita. El govern espanyol ha manifestat la voluntat de fer alguns canvis a la llei vigent, entre ells, tornar a exigir el permís parental a les joves de 16 i 17 anys, un sense sentit en una societat on cada cop més es permet participar des dels 16 anys en la presa de decisions.

Des de les JERC seguirem defensant l’elecció lliure de la maternitat, l’accés a la informació i formació afectivo-sexual i l’avortament lliure i gratuït. Per una societat lliure de dones i homes lliures! Ni un pas enrere en la defensa dels nostres drets!

Sílvia Casola
  • Sílvia Casola
  • Secretària nacional de la dona
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179982

Comparteix: