Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

21.03
2014
Aturem el Pla de Conca!

Recentment el Govern espanyol ha aprovat el Pla de Conca de l’Ebre, que suposa una planificació per a l’augment del 50% dels regadius a l’entorn del riu. Cal remarcar que el diàleg entre el Govern i el territori pràcticament no ha existit en el procés de redacció. Aquest Pla Hidrològic no té en compte en absolut el Delta de l’Ebre, Reserva Mundial de la Biosfera i un dels ecosistemes més estudiats i protegits de l’Estat.

La disminució del cabal ecològic al tram baix del riu suposarà l’increment de la salinitat al Delta, el decreixement de la productivitat biològica, canvis en la distribució de les espècies i un efecte sobre la geomorfologia a causa de la disminució dels sediments que arriben a la desembocadura. No cal dir que aquests greuges tindran un fort impacte en l’activitat socioeconòmica de les Terres de l’Ebre i, per extensió, en la seva gent.

Demà és el Dia Mundial de l’Aigua i les JERC tornarem a respondre des de l’Ebre, juntament amb els companys de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. I la setmana vinent la societat catalana en massa és cridada a manifestar-se al Delta. És l’hora de les mobilitzacions. Defensem cada pam de terra, cada gota d’aigua!

Jordi Romaguera
  • Jordi Romaguera i Gertrudis
  • Secretari de medi ambient i política territorial
  • 07/10/1988 Tordera
  • t: @@jordiromaguera
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/115212

Comparteix: