Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

21.11
2014
Aturem el cop!

Quan parlem de violència masclista ens referim a aquella violència que es dóna en el si d’una societat masclista com a resultat de la desigualtat i les discriminacions. Amb que portem d’any, 20 dones han estat mortes arreu dels Països Catalans en mans de parelles o ex-parelles, però les morts no són més que la punta de l’iceberg d’un problema que ens afecta a tots i totes.

Controlar els missatges, les amistats, la forma de vestir o els cels entre la parella són comportaments molt normalitzats entre el jovent, i el que és més preocupant, sovint són interpretats com a “mostres d’amor” i no com a situacions de violència. Però són senyals d’alerta que ens indiquen una relació desigual, de dependència i submissió, que pot acabar amb un fatal desenllaç.

La feina de les JERC està en seguir lluitant des de tots els àmbits per tal que es tornin a posar en marxa programes de prevenció, sensibilització i protecció i que la lluita contra la violència masclista sigui una prioritat per a tots els governs. Està en mans de tots i totes fer-ho possible!

Una vegada més, alcem la veu i omplim els carrers per dir ben fort que volem una societat lliure de violència!

Sílvia Casola
  • Sílvia Casola
  • Secretària nacional de la dona
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/180035

Comparteix: