Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.02
2009
L'estelada al Parlament

Dijous passat el diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, va defensar el dret de penjar la senyera estelada als ajuntaments dels Països Catalans. Aragonès va intervenir a la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament de Catalunya i va tombar la proposta del Grup Mixt (Ciutadans) que demanava un posicionament contrari a la presència de la bandera estelada als ajuntaments. El diputat independentista va intervenir en nom d’ERC i també del PSC i ICV, que van subscriure el nostre posicionament. És un nou episodi de l’obsessió nacionalista espanyola de Ciutadans, que compta amb un full de serveis sobre aquestes qüestions força llarg (demanant la presència de la bandera espanyola arreu, i oblidant-se de les absències de la senyera als edificis oficials espanyols), i que -evidentment- mai ha posat el crit al cel quan s’han col·locat altres banderes (del Tíbet, de l’alliberament gai, etc.

Dijous passat el diputat de les JERC al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, va defensar el dret de penjar la senyera estelada als ajuntaments dels Països Catalans. Aragonès va intervenir a la Comissió de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana del Parlament de Catalunya i va tombar la proposta del Grup Mixt (Ciutadans) que demanava un posicionament contrari a la presència de la bandera estelada als ajuntaments. El diputat independentista va intervenir en nom d’ERC i també del PSC i ICV, que van subscriure el nostre posicionament. És un nou episodi de l’obsessió nacionalista espanyola de Ciutadans, que compta amb un full de serveis sobre aquestes qüestions força llarg (demanant la presència de la bandera espanyola arreu, i oblidant-se de les absències de la senyera als edificis oficials espanyols), i que -evidentment- mai ha posat el crit al cel quan s’han col·locat altres banderes (del Tíbet, de l’alliberament gai, etc.) com a domassos als Ajuntaments.

Observant la proposta, el pensament veritable de Ciutadans es visualita en l’exposició de motius, quan esmenta l’estelada com un “símbolo independentista contrario a la normativa vigente“, com si fos una bandera il·legalitzada. I el debat ha girat al voltant d’aquesta qüestió: és absolutament legítim que els ajuntaments que així ho acordin democràticament exposin l’estelada al seu balcó, i aquests acords no generen cap tipus d’”alteración de la convivencia” -com afirmen els diputats nacionalistes espanyols- sinó que el que ho genera és la prohibició de la llibertat expressió.

La proposta, com no podia ser d’altra manera, ha estat rebutjada per tots els diputats de la Comissió excepte els representants del Partit Popular i el Grup Mixt.

estelada_ajuntament-638.jpg estelada_ajuntament-638.jpg
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/171516

Comparteix: