Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.12
2014
Les JERC ens oposem frontalment a la llei mordassa

Dijous passat la majoria absoluta del PP al Congrés dels Diputats va imposar, davant de l’oposició de la totalitat de forces polítiques de la cambra, la llei de seguretat ciutadana o “llei mordassa” que el que vol és coartar la llibertat de la ciutadania i limitar el dret a la protesta.

D’aquesta manera, i des de l’entrada en vigor de la llei, fets com gravar a la policia durant una actuació -que en diverses ocasions ha pogut trencar la impunitat amb la que ha actuat, a vegades, la policia-, intentar impedir que un treballador públic exerceixi les seves funcions -per exemple evitant un desnonament- o manifestar-se davant de les seus del Congrés o del Senat, fer reunions en espais públics sense comunicació prèvia o negar-se a dissoldre una protesta poden comportar penes i multes elevades de fins a 30.000 euros.

A més a més, aquesta nova llei també empara les devolucions en calent dels immigrants que intenten saltar les tanques a Ceuta i Melilla, fet que vulnera drets humans i que diferents autoritats europees i internacionals ja han criticat durament.

Per tot això les Joventuts d’Esquerra Republicana volem mostrar la nostra total i frontal oposició a aquesta nova llei, que l’únic que busca és eliminar la llibertat de reunió i de manifestació i eradicar el dret de la societat a poder sortir al carrer i protestar lliurement.

El govern del PP segueix, d’aquesta manera, la seva dèria contra la democràcia i la llibertat d’expressió, intentant reprimir amb força a totes les persones que gosin alçar la veu contra les seves polítiques que generen misèria i desigualtat. Per tot això, les JERC seguirem lluitant i sortint al carrer per reclamar allò que creiem, lluitant contra el feixisme i avançant cap a un nou país que tingui i falqui una democràcia de debò. 

Llei mordassa Llei mordassa
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/179515

Comparteix: