Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.05
2015
Les JERC ens manifestem contra la sentència del TJEU que permet prohibir als homosexuals donar sang

Les Joventuts d'Esquerra Republicana ens hem manifestat contra la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que condemna als homosexuals permetent prohibint-los donar sang.

Les joventuts republicanes hem realitzat una acció per deixar clara la nostra oposició frontal a la sentència. L'acció ha consistit en donar sang a una de les unitats mòbils que es mou per Barcelona mentre es despelgava una pancarta on s'hi podia llegir: "la nostra sang val tant com la vostra #proudiscriminacions".

Entre els integrants de les joventuts que s'han manifestat hi havia el cap de llista de les JERC a la ciutat de Barcelona, Jordi Castellana, que ha declarat que considera vergonyós que un tribunal dictamini que les persones homosexuals no poden donar sang, "és una mesura retrògrada i impròpia d'un tribunal que diu vetllar pels drets de la ciutadania".

Durant l'acte diversos ciutadans que passejaven pel centre de Barcelona s'han volgut sumar a l'acció fent-se fotografies amb la pancarta i pujant a donar sang.

El passat 29 d'abril, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va avalar que un estat membre de la Unió pugui prohibir donar sang als homes que hagin mantingut relacions sexuals amb altres homes perquè, segons diuen, "tenen un alt risc de contraure malalties infeccioses". La sentència és la resposta a una petició del tribunal administratiu d'Estraburg (França) sobre la denúncia que un home va fer després un metge de Metz rebutgés utilitzar la seva sang per haver mantingut relacions sexuals amb un altre home basant-se en una ordre ministerial francesa que permet excloure permanentment els homosexuals de la donació.

Fotografia de l'acció Fotografia de l'acció
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/182342

Comparteix: