Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

13.02
2009
Les JERC denuncien que 7 de cada 10 joves catalans no han cobrat de les ajudes de l'Estat per emancipar-se

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han denunciat aquest matí en roda de premsa que el Govern espanyol encara no ha pagat les ajudes atorgades de la Renda Bàsica d’Emancipació a 7 de cada 10 joves del Principat de Catalunya (6 de cada 10 en el total dels Països Catalans). Aquest fet, inadmissible en temps de crisi, posa de manifest la discriminació sistemàtica de l’Estat espanyol cap als ciutadans dels Països Catalans i la poca seriositat del govern de Zapatero. Aquest matí les JERC han ofert una roda de premsa a la Seu Nacional de l’organització en la qual Gerard Coca, portaveu de les JERC, i Joan Puigcercós, president d’Esquerra, han presentat un document on detallen amb dades l’incompliment de les promeses de Zapatero adreçades al jovent en matèria d’habitatge.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han denunciat aquest matí en roda de premsa que el Govern espanyol encara no ha pagat les ajudes atorgades de la Renda Bàsica d’Emancipació a 7 de cada 10 joves del Principat de Catalunya (6 de cada 10 en el total dels Països Catalans). Aquest fet, inadmissible en temps de crisi, posa de manifest la discriminació sistemàtica de l’Estat espanyol cap als ciutadans dels Països Catalans i la poca seriositat del govern de Zapatero.

Aquest matí les JERC han ofert una roda de premsa a la Seu Nacional de l’organització en la qual Gerard Coca, portaveu de les JERC, i Joan Puigcercós, president d’Esquerra, han presentat un document on detallen amb dades l’incompliment de les promeses de Zapatero adreçades al jovent en matèria d’habitatge. Coca ha destacat que “al Principat de Catalunya només s’han pagat el 29,1% de les ajudes resoltes favorablement”, i al conjunt dels Països Catalans només un 39%. Aquestes ajudes partien de la precipitació, el centralisme i l’electoralisme, molt propi de la manera de fer dels governs espanyols i, especialment, dels del PSOE. A més a més, les xifres mostren la mala gestió que s’ha dut a terme des del Ministeri, primer amb Carme Chacón al capdavant, i ara amb Beatriz Corredor, i demostren que són incapaços de dur-les a terme amb un mínim d’eficàcia i eficiència, fet que perjudica especialment el jovent català en temps de crisi, cosa que afecta molt negativament la mínima capacitat d’estalvi a què poden fer front.

Per tots aquests motius, Coca ha demanat als portaveus del Govern espanyol que donin explicacions sobre l’intolerable retard que està perjudicant greument el jovent català i ha instat Zapatero a corregir-ho immediatament. A més a més, Coca demana la supressió immediata del Ministeri d’Habitatge per la seva total inoperativitat, així com l’INJUVE, atès que les competències en política de joventut són exclusives de la Generalitat de Catalunya. Per la seva banda, Puigcercós ha felicitat les JERC pel treball de l’organització a favor de l’emancipació dels i les joves.


PODEU CONSULTAR L’INFORME A:

http://www.jerc.cat/documents_arxius/informe_renta_basica_de_emancipacion.pdf

jerc_-_habitatge-642.jpg jerc_-_habitatge-642.jpg
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/171916

Comparteix: