Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

31.03
2015
Les JERC denunciem el tancament del Canal 33-Super3 i el 3/24 a les Illes Balears i Pitiüses

Després d’un any de reclamacions en contra de les polítiques lingüístiques del govern de Bauzà, que relegaven el català a un segon pla, el mateix govern que imposava trilingüisme ha decidit tancar aquesta nit els dos canals de TVC a les Illes, el Canal33-Super3 i el 3/24.

Els arguments del govern han sigut que el tancament es realitzava per motius tècnics. Uns motius segons ells impossibles de solucionar. Al·leguen que amb la liberalització del dividend digital, perden un dels múltiplex que tenien fins ara i els obliga a situar en un sol múltiplex tots els canals d’àmbit autonòmic. El cert, però és que els múltiplex insulars estan actualment buits i podrien acollir els dos canals tancats.

Queda clar que la decisió és merament política i no tècnica i és un atac més a la nostra llengua i a la llibertat d’expressió, atacant el canal de difusió cultual i infantil i el canal d’informació, s’ataca greument la normalització del català. Els mitjans de comunicació han fet una tasca imprescindible en la recuperació de la nostra llengua malmesa per les polítiques centralistes de l’Estat Espanyol i del govern Balear i per això, reclamem que ens tornin els canals que fins ara consumíem els ciutadans illencs.

Televisió de Catalunya Televisió de Catalunya
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/181794

Comparteix: