Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.03
2010
Les JERC contra el contracte juvenil proposat per la CEOE: No a l'esclavisme modern!

Davant de la proposta de contracte juvenil realitzada per la CEOE, les JERC volem manifestar la nostra oposició rotunda a tal mesura. Paraules com vergonya, indignació o ràbia, són mers eufemismes, del sentiment que ens envaeix, no només a nosaltres, sinó que de ben segur, al conjunt dels joves del nostre país.

Davant de la proposta de contracte juvenil realitzada per la CEOE, les JERC volem manifestar la nostra oposició rotunda a tal mesura.

Paraules com vergonya, indignació o ràbia, són mers eufemismes, del sentiment que ens envaeix, no només a nosaltres, sinó que de ben segur, al conjunt dels joves del nostre país.

La proposta del banc patronal, conté una sèrie de mesures per als joves menors de 30 anys, materialitzades en un contracte de duració de sis mesos que, “en el millor dels casos” no suposaria el total del salari mínim interprofessional, que no té en compte ni la cotització a la Seguretat Social ni la del atur i que no preveu cap tipus d'indemnització per acomiadament és, no només un atac al conjunt de drets adquirits amb suor i llàgrimes al llarg de segles per al conjunt de treballadors, sinó que resulta gairebé, una demanda de legalització de l'esclavisme, això si, en versió moderna.

Sumada aquesta proposta amb la d’augmentar l’edat de la jubilació, podem afirmar que estem assistint a una mena de competència entre parts, Patronal i Govern espanyols per veure qui retalla més drets laborals, en una espècie de cursa a l'abisme, que amenaça d'esborrar qualsevol vestigi de conquesta social assolida.

En aquest sentit, les JERC, ens reafirmem en el convenciment que la solució a l'actual crisi econòmica, no pot passar per la retallada de drets de qui menys té, sent qui menys culpa ha tingut de que siguem on som. El jovent treballador dels Països Catalans necessita suport i confiança en les seves capacitats, no un retorn a l'Edat Mitjana.

precarietathospi-129.jpg precarietathospi-129.jpg
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186616

Comparteix: