Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.07
2007
Joan Puigcercós afirma a l'Acampada Jove que "estem arribant al final de l'autonomisme" i que "després d'això només pot venir la independència"

El secretari general d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha protagonitzat l’acte polític central de la XII edició de l’Acampada Jove, davant d’un miler de joves. Puigcercós ha felicitat els més de 500 militants de les joventuts d’Esquerra per aquest festival politicomusical, que l’ha qualificat com "un acte de força, perquè demostra que les JERC són la primera organització juvenil dels Països Catalans". Una organització política, les JERC, que són "els primers que han superat el síndrome de la transició de pensar que el País Valencià, les Illes i la Catalunya del Nord no eren cosa nostra".

El secretari general d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha protagonitzat l’acte polític central de la XII edició de l’Acampada Jove, davant d’un miler de joves. Puigcercós ha felicitat els més de 500 militants de les joventuts d’Esquerra per aquest festival politicomusical, que l’ha qualificat com “un acte de força, perquè demostra que les JERC són la primera organització juvenil dels Països Catalans”. Una organització política, les JERC, que són “els primers que han superat el síndrome de la transició de pensar que el País Valencià, les Illes i la Catalunya del Nord no eren cosa nostra”. 

Per al secretari general d’Esquerra, “el franquisme encara no està superat”, i prova d’això és la negació “de la unitat de la nostra llengua” o de l’espoli fiscal. “Franquisme és quan una federació catalana de futbol sala juga un partit contra Espanya, guanya, i amenacen fins i tot amb el codi penal”, ha dit Puigcercós. I ha afegit: “S’està superant gràcies als joves desacomplexats, gràcies als joves d’aquest país”.  

Per a Puigcercós, “també està caient l’autonomisme que es va inventar a la transició per acontentar Catalunya, el País Basc i Galícia”. “Éstà arribant el final de l’autonomisme”, segons el secretari general d’Esquerra, “i després només pot venir la independència nacional del nostre país”.  

Per la seva banda, el portaveu nacional de les JERC, Pere Aragonès, ha recordat el 300 aniversari de la batalla d’Almansa, que va esdevenir un “intent de genocidi contra un país, via decret, cremant viles i pobles”. Aragonès ha denunciat que les rebaixes dels Estatuts “s’han volgut convertir en nous decrets de nova planta, el poder de decidir el nostre futur”. I ha afegit que “la dominació espanyola fa que avui un 20% de catalans visquin per sota el nivell de la pobresa”. El portaveu independentista ha assegurat que “l’Espanya federal és impossible, no existeix, hem d’aconseguir la independència”.  

Aragonès ha citat Joan Fuster en afirmar que “la política, o la fas o te la fan”, per denunciar que “la política ha passat dels joves”, al revés dels “que diuen que els joves passen de la política”. Finalment, ha encoratjat els presents a guanyar “l’autodeterminació dia a dia, al carrer, a l’institut, a la universitat, a la feina”, perquè “la lluita per la independència política”, ha assegurat, “és una lluita contra la precarietat juvenil”. 

L’acte polític de l’Acampada Jove 2007 també ha comptat amb la participació del portaveu de les joventuts del Sinn Féin, Johnny McGibbon, i amb la del representant de Chobenalla Aragonesista, Chuse Miguel Choben.

img_01232-347.jpg img_01232-347.jpg
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/142316

Comparteix: