Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.05
2018
Fem Govern, posem totes les eines disponibles al servei de la República i les classes populars

D’ençà de la imposició de l’article 155 de forma il·lícita i il·legal, hem assistit a l’anul·lació de l’autogovern i a la laminació des de dins de les institucions pròpies de Catalunya, paral·lel a la repressió contra ciutadania i representants, i a l’empresonament del Vicepresident Junqueras, part del govern i els Jordis. S’han acomiadat responsables de l’administració, s’han posat en el punt de mira els mitjans de comunicació públics, el model d’escola catalana i els seus professionals, els Mossos d’Esquadra i singularment els seus dirigents que més s’havien visualitzat públicament en la gestió de l’atemptat del 17A i del referèndum de l’1Oct. S’han tancat totes les delegacions exteriors i s’ha inhibit la Generalitat a l’hora de defensar jurídicament els interessos de la institució front a les agressives ingerències de l’Estat a les competències pròpies. Aquesta és només una petita mostra dels efectes d’aquesta intervenció, l’abast de la qual encara desconeixem, donada la invisibilització mediàtica a la qual s’ha sotmès per part del govern de l’Estat.

Malgrat la intervenció i el bloqueig de les institucions pròpies i el país, i malgrat la repressió i el desprestigi que l’Estat ha impulsat en un intent descarat i desvergonyit per derrotar l’independentisme, el 21 de desembre les urnes van parlar amb una participació rècord de la ciutadania. El conjunt de candidatures republicanes van guanyar les eleccions i van assolir una majoria de 70 diputats i diputades al Parlament de Catalunya, entre les quals la Rut Ribas, diputada del Jovent Republicà integrada a la candidatura d’ERC-Catalunya Sí.

Des del mateix 21 de desembre les Joventuts d’Esquerra Republicana, el jovent republicà, hem urgit a aquesta majoria independentista a desplegar el mandat de les urnes, i a utilitzar totes les eines que tenim a l’abast com a país per posar-les al servei del projecte de la República i al servei dels interessos de les classes populars del nostre país. En una situació d’emergència, d’intervenció del país i de bloqueig total el temps compta. És per això que hem demanat des del primer moment la formació de govern per recuperar les institucions, tombar el 155, fer recular l’Estat i revertir l’anomalia que provocava que el PP, el partit amb menys representació al Parlament, governés el nostre país.

Pel jovent republicà les prioritats d’aquest nou govern, que ha trigat 5 mesos en arribar per la falta d’entesa entre les forces independentistes i alhora un excés de política personalista, electoralista i de curt abast per part d’alguns sectors del republicanisme, han de ser les següents:

  • Denunciar l’excepcionalitat democràtica, la vulneració de drets civils i polítics, i el setge mediàtic, polític i judicial que pateix el nostre país i els seus elements vertebradors més bàsics, com els mitjans de comunicació públics, l’escola catalana o l’associacionisme, entre d’altres.

  • Combatre la repressió, afavorint la unitat antirrepressiva i per l’alliberament dels presos, i obrint els fronts que convinguin, també jurídics, per fer insostenible per l’Estat l’actual situació d’empresonament dels nostres representants, i la vulneració constant dels drets dels representants lliurement elegits per la ciutadania.

  • Reconstruir les institucions davant els estralls causats per la intervenció estatal i el 155 i tornar a impulsar sense límits les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional, que afavoreixen a les classes populars del nostre país.

  • Afrontar les emergències socials que pateixen les classes populars del país, amb el desplegament de la Renda Garantida de la Ciutadania, l’impuls d’una política d’habitatge valenta que combati l’especulació, la lluita contra l’atur i la precarietat laboral, i una forta aposta per un sistema educatiu i universitari públic, de qualitat, democràtic, laic i no sexista que no deixi ningú fora per motius econòmics.

  • El nou govern també ha de ser exemplar en la lluita contra les violències masclistes, en polítiques i fets, ja des del principi. Per això, i perquè la feminització del poder és un dels reptes imprescindibles del nostre país, és necessari que en la seva pròpia configuració el govern sigui paritari entre els dos gèneres.

  • La internacionalització del conflicte català, paral·lel a la recuperació de les delegacions exteriors, en un treball conjunt amb les persones exiliades i tots els agents polítics i socials presents en aquest àmbit, és un dels grans reptes del mandat.

  • Per últim, caldrà construir confiança per fer possible de nou recuperar el treball conjunt entre institucions i ciutadania, que ha fet possible l’1 d’octubre i que ha de fer possible, a partir de la mobilització constant, la internacionalització, l’organització i coordinació de tots els agents de la nostra societat, i l’impuls d’un procés constituent, desplegar i fer efectiva la República Catalana.

Avui s'ha fet efectiva la investidura del candidat Quim Torra i Pla, 131è President de la Generalitat. La investidura de nou president i la formació de Govern era la condició indispensable i urgent per poder desplegar el mandat de l’1O i el 21D i seguir el camí cap a la República. Aquest camí, però, sabem que l’hem de fer amb tanta gent com sigui possible, gent d’orígens diversos, de pensaments diversos, de condicions, llengües i cultures diverses, com ho és el propi país, i volem fer-lo amb el màxim de gent del nostre país, explicant el projecte de la República, projecte que pot ser compartit encara per molta més gent. Malauradament, però, hem de posar de relleu que el perfil del nou President no és segurament el més adequat pel moment i la tasca que tenim per endavant, quan ara cal més que mai bastir un projecte de República inclusiu i del que tothom se’n pugui sentir part.

Esperem que els fets desmenteixin les paraules i expressions que darrerament han sortit a la llum. Des del jovent republicà, esperançats per la formació del nou govern i desitjant que serveixi de punt de partida per aconseguir, sense dilacions innecessàries i tan aviat com sigui possible, la República Catalana, ens posem a disposició del conjunt de la ciutadania i del jovent dels Països Catalans posar-nos en marxa sense aturador.

Països Catalans, 14 de maig de 2018

Fem Govern, posem totes les eines disponibles al servei de la República i les classes populars Fem Govern, posem totes les eines disponibles al servei de la República i les classes populars
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/190804

Comparteix: