Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.05
2015
ERC fa els millors resultats municipals de la història!

Diumenge passat Esquerra Republicana va fer els millors resultats en unes eleccions municipals, obtenint el millor resultat en vots absoluts, en percentatge de vots i en regidors totals. Des de les últimes eleccions municipals de maig de 2011 ERC ha doblat els resultats i obtingut més de 1.000 regidors més.
 

Els resultats han sigut especialment bons a l’àrea metropolitana de Barcelona on Esquerra Republicana s’ha situat com a segona força política passant de 171 regidors a 405. Així mateix, ERC ha recuperat la representació a les quatre capitals de demarcació, i irromp amb força a ciutats importants com Manresa, Vic o Amposta. D’aquesta manera, s’ha vist com l’independentisme ha entrat amb força en llocs on a priori era complicat.

Més enllà d’això, aquestes eleccions també s’ha vist reforçat l’independentisme, aconseguint els millors resultats fins ara i passant d’un 37% de vot sumant CiU, ERC i CUP el 2011 a un 45% el 2015. Més enllà de l’augment de la independència, també s’ha vist clarament una tendència a l’esquerra i l’alternança política, ja que les formacions d’esquerres i regeneracionistes s’han vist clarament reforçades.

Al conjunt dels Països Catalans també hem pogut veure com al País Valencià i a les Illes avança l’opció de canvi, i serà possible construir majories alternatives per enderrocar els governs del PP que han destrossat el país. Així mateix, també són rellevants les victòries a nivell municipal de les candidatures participades per Esquerra Republicana a Ciutadella, Bunyola o Manacor, la ciutat més gran dels Països Catalans on hem guanyat.

Les JERC també ens felicitem per la feina feta per la militància de l’organització arreu del país, una implicació del jovent que ha estat cabdal per a aconseguir totes aquestes fites. D’aquesta manera també celebrem de manera especial els 269 regidors joves que van sortir escollits el passat diumenge, dels quals 28 són militants de les JERC.

El jovent independentista ens emplacem a que aquesta victòria de les esquerres i l’independentisme es repeteixi de manera clara el pròxim 27 de setembre, i puguem avançar cap a la independència nacional fent un país nou, net, just i diferent!

Els candidats i candidates de les JERC a les eleccions municipals 2015 Els candidats i candidates de les JERC a les eleccions municipals 2015
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/182501

Comparteix: