Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.01
2018
El jovent independentista, davant la primera sentència del Cas Palau: implacables contra els corruptes per una República neta i feta des de baix

El jovent independentista volem garantir la consecució d'una nova República lliure de corrupció. Durant els 85 anys de trajectòria de les Joventuts d'Esquerra Republicana sempre hem fet ben palès el nostre compromís ferm i contundent amb l'exercici d'un servei públic regit pels valors de l'honestedat, la voluntat de servei a la ciutadania, el rigor i la transparència en la gestió dels recursos públics.

El degoteig constant de notícies i nous casos de corrupció, com l'inici, hui, del judici de la tercera peça del Cas Gürtel, ara contra el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, que surten a la llum cada dia a l'estat espanyol fa constatar, un cop més, que l'únic camí possible per superar aquest sistema caduc, l'autonomisme, és la consecució d'una nova República.
 
Entenem que l'origen d'aquest despropòsit, del clientelisme i de la corrupció rau precisament en la pròpia configuració d'un model d'Estat fet per uns pocs, per unes elits, a les esquenes de les majories socials i de les classes populars i sota l'amenaça d'un franquisme latent que es resistia a cedir el poder.
 
En aquest sentit, en un moment en què el Parlament de Catalunya disposa d'una majoria política independentista, malgrat els intents a tots els nivells d’ensorrar i desprestigiar el projecte polític de la sobirania del nostre país, hem de ser més exemplars que mai. L'autonomisme ha mort, ha arribat l'hora de governar-nos per construir un país lliure de corrupció. Un país millor.

El Cas Palau simbolitza una Catalunya expoliada per elits del país. Unes elits delinqüents i extractives que el republicanisme ha d'escombrar per sempre. Cal explicar també amb fets com serà la República que hem votat i que tocarà implantar en els propers anys. Així doncs, les Joventuts d’Esquerra Republicana expressem la nostra absoluta i frontal repulsa a les accions comeses per les persones condemnades avui, exigim que es retorni tot el que han robat i tallar d’arrel amb ells i amb les seves praxis, que tant mal han fet als catalans i catalanes i a una de les institucions més simbòliques del nostre país.

Volem un exercici del servei públic i de la gestió de les nostres institucions regit pel més absolut rigor, transparència i honestedat. També cal fiscalitzar de forma clara l’origen del finançament de les organitzacions polítiques del nostre país, en la línia que sempre hem defensat i proposat mesures per tal d’esclarir, per exemple, l’origen de les donacions als partits, que a iniciativa d’ERC ara ja no poden ser anònimes. Volem i farem una República des de baix, lliure de corrupció!

Implacables contra els corruptes! Per una República neta i feta des de baix Implacables contra els corruptes! Per una República neta i feta des de baix
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/189844

Comparteix: