Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

18.02
2018
El jovent fa un pas endavant per afrontar l'estratègia a mitjà termini de l'independentisme

Les Joventuts d’Esquerra Republicana han celebrat avui a Barcelona el seu Consell Nacional, amb la participació de més de cent joves militants d'arreu dels Països Catalans.
 
Entre d'altres qüestions en el marc del Consell Nacional s'ha recordat i homenatjat l'Oriol Junqueras, en Joaquim Forn, en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez, en els quatre mesos d'empresonament dels dos darrers, que la diputada al Parlament de Catalunya, Rut Ribas, ha qualificat d'"ostatges polítics segrestats per un Estat amb ànim de venjança".

Alhora, el Consell Nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana s'ha conjurat per prendre la iniciativa com a joves i superar el bloqueig i paràlisi que pateix el país. Els joves, que es van mobilitzar massivament per defensar la democràcia i fer possible l'1 d'octubre i les mobilitzacions d'aquesta tardor al nostre país en defensa de la República, també van ser els que van salvar, a contracorrent i contra tot pronòstic, la majoria republicana a les eleccions imposades sota el 155 del passat 21D. "És per això que ens sentim més que legitimats per prendre la iniciativa i iniciar el debat públic sobre l'estratègia que ha de seguir l'independentisme a nivell polític, social, popular i institucional els propers anys", ha afirmat el portaveu nacional de l'organització, Pau Morales.
 
Una estratègia que es debatrà en el marc d'una Conferència Nacional en la que es preveu la participació de més d'un miler de joves republicans, sigui en els debats territorials, en la redacció d'esmenes o en la pròpia Conferència, que se celebrarà els dies 7 i 8 d'abril.
 
El moment és greu i complex, però no per això el jovent d'aquest país es resigna ni es rendeix. I és per això, per la gravetat del moment, que la Permanent Nacional inicia el procés per fer la Conferència Nacional de les JERC enviant una carta a l'Oriol Junqueras i compartint amb ell la seva perspectiva juvenil del moment que vivim, així com també convidant-lo a assistir, com seria de rigor en democràcia, a la cloenda d'aquesta Conferència.
 
Per altra banda, el Consell Nacional de la formació juvenil ha aprovat d'urgència una resolució en defensa del model d'escola catalana i immersió lingüística que és garantia de cohesió i progrés social al nostre país i apostant per la formació urgent i immediata d'un govern republicà que ens permeti tombar el 155 i fer recular l'Estat. 

El jovent fa un pas endavant per afrontar l'estratègia a mitjà termini de l'independentisme El jovent fa un pas endavant per afrontar l'estratègia a mitjà termini de l'independentisme
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/190201

Comparteix: