Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

05.03
2015
Dones lliures en una terra lliure!

El 8 de març, any rere any celebrem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge al moviment a favor dels drets de les dones i de reivindicació per manifestar les desigualtats encara existents.

Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana treballem perquè els nostres drets, conquerits gràcies als moviments feministes, associacions de dones i moltes persones a títol individual, no es qüestionin ni pateixin retrocessos com els viscuts aquests darrers temps.

S’ha fet molta feina però encara les desigualtats i la discriminació per raó de gènere, laboral, política i social que patim les dones encara són presents i massa punyents alhora. Ens cal l’eradicació de violència masclista, de la bretxa salarial i de la feminització de la pobresa. Ens trobem amb poca representació política i en els òrgans de direcció no s’arriba de cap manera a la paritat.

Les dones som el 60% de les llicenciades i en canvi el nostre talent es va perdent perquè hi ha una tendència a ocupar càrrecs de menys influència i sense gaires possibilitat d’ascendir com a conseqüència dels sostres de vidre encara existent en moltes organitzacions empresarials i institucions. De fet, tal i com senyala l’Observatori Dona i Empresa, sols el 29% de les empreses, tenen alguna dona en el seu consell de d’administració, 13% en el cas de les empreses amb més de 250 treballadors.

Cal eliminar la diferència de guany salarial entre homes i dones ja que de mitjana, i segons dades del 2012, és d'un 24,81% a Catalunya, al País Valencià d’un 26,42% i a les Illes d’un 16.78%. No hi ha cap estudi ni dada que confirmi que aquesta esquerda salarial disminueix amb el temps.

Treballem per tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral i personal i familiar ja que les dones també tenim dret a gaudir de temps de lleure i participació en igualtat de condicions. Cal una organització de les tasques de cura i de la llar basada en la coresponsabilitat. I també un replantejament dels temps i horaris quotidians.

Un cop retirada la reforma integral de la llei d’avortament, cal que seguim reivindicant els nostres drets com a dones a decidir sobre el nostre cos i el dret a una maternitat desitjada i segura. També hem d’assegurar que les dones joves de 16 i 17 anys puguin exercir aquest dret lliurement i sense permís parental, i rebutgem la proposta de modificació presentada pel PP.

Creiem que en el procés de construcció del nou Estat, les dones hem de ser protagonistes, i per això cal disposar de lleis i normes pròpies. Apostem que totes les institucions dels PPCC desenvolupin lleis afavoridores de la igualtat el més aviat possible, com per exemple la llei d’igualtat.

Les dones hem de fer sentir la nostra veu i ser protagonistes de la construcció d’una nova societat més justa, inclusiva, pròspera, transparent i equitativa per a tothom.

Apel·lem a la mobilització de tota la nostra gent a favor dels drets de les dones, que són per damunt de tot drets humans. Cal per fer sentir la nostra reivindicació als diferents actes i mobilitzacions a favor de la igualtat efectiva i en contra de qualsevol discriminació envers les dones.

Dones amb tots els drets!


Manifestacions:

Alacant
Plaça dels Estels a les 12h.

Barcelona 
Plaça de la Universitat a les 12h.

Castelló 
Plaça de la Pau a les 19h.

València 
Plaça de Sant Agustí a les 11:30h.


Participa dels actes que organitzem les JERC arreu del territori:

Barcelona
Pica-pica i cine-fòrum "Señora de", el diumenge 8 de març a les 14h al casal de JERC Sants-Montjuïc.

Caldes de Malavella
Acció reivindicativa el dia 8 de març a les 11h al mercat.

Cornellà de Llobregat
Xerrada "tòpics, rols i masclisme avui" amb Rosa Amoròs i Sílvia Casola, el dijous 12 de març a les 20h al Centre Cívic Sant Idelfons.

Hospitalet
Paradeta informativa i acció reivindicativa, Dissabte 14 març a les 11h a la plaça de l'Ajuntament.

Manresa
Premi Maria Casajuana, sopar i entrega del premi el divendres 6 de març a les 21h a l'Espai Gastronòmic Kursaal.

Reus 
Xerrada "Dones en la creació d'un nou país" amb Ester Capella i Sílvia Casola, presenta Noemí Llauradó. El dilluns 9 març a les 20h al Centre Civic Llevant.

Rubí 
Acció reivindicativa el diumenge 8 de març a les 18h al centre República.

Sabadell
Paradeta infromativa i xerrada sobre micromasclismes amb Alba Medrano, el divendres 6 de març a les 18:30 a El Planet.

Santa Coloma de Farners
Acció reivindicativa i lectura manifest el diumenge 8 de març a les 10h a la plaça Farners.

Sant Feliu de Llobregat
Acte reivindicatiu el diumenge 8 de març a les 13h a la plaça Vuit de març.

Vilafranca
Sopar-tertúlia del dia de la dona treballadora amb Teresa Vallverdú, Mònica Hill i Sílvia Casola presenta Laia Suerio. El divendres 6 de març a les 20:30 a El Segle.

Imatge de les JERC per la diada del 8 de març Imatge de les JERC per la diada del 8 de març
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/181410

Comparteix: