Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.05
2015
Dia Internacional contra la Homofòbia i la Transfòbia

Avui dia 17 de maig és el Dia Internacional contra la Homofòbia i la Transfòbia, una data que commemora la retirada de la homosexualitat per part de la Organització Mundial de la Salut de la llista de malalties mentals, que va tenir lloc un dia com avui al 1990. Avui denunciem la discriminació a la qual estan sotmeses les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals arreu del món i lluitem per què aquestes persones puguin assolir uns drets igualitaris.

La LGBTfòbia és l’odi i rebuig cap a les persones del col·lectiu LGBTI+, que es tradueix en vulneració dels drets fonamentals d’aquestes persones i actituds de discriminació en àmbits diversos, com l’educació, l’àmbit laboral, etc. El Parlament de Catalunya va aprovar l’octubre passat la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, un gran pas legal per garantir un tracte igualitari a totes les persones, independentment de la seva orientació sexual i expressió i identitat de gènere.

Malauradament a l’actualitat hi ha un gran nombre de països que criminalitzen a les persones LGBTI+, i hi ha legislacions on es contemplen penes de presó, o fins i tot pena de mort, per les persones que tinguin relacions sexuals amb persones del mateix sexe. No obstant, no podem pensar que aquesta és l’única manera de discriminació; arreu del món les persones LGBTI+ son tractades de forma inferior, son assetjades i pateixen agressions. La cisheteronormativitat (és a dir, l'assumpció de la identificació amb el gènere assignat al nèixer i de l'heterosexualitat) marca unes pautes dominants de comportament sexual en les que la opció heterosexual i el gènere normativitzat té una relació de poder sobre les opcions LGBTI+ i això es pot traduir en discriminacions cap a aquestes col·lectius en tots els àmbits.

Les JERC condemnem qualsevol tipus de discriminació per orientació sexual, expressió de gènere o identitat de gènere defensem els drets i llibertats de totes les persones d’expressar-se i d’estimar com vulguin sense ser discriminades per això.

Contra l'homofòbia i la transfòbia Contra l'homofòbia i la transfòbia
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/182422

Comparteix: