Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

09.03
2010
Catalunya tindrà Llei de polítiques de joventut gràcies a les JERC

Avui, 9 de març de 2010, el Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a l’avantprojecte de llei de Polítiques de Joventut. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha portat avui al consell executiu la Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya que prioritza l’emancipació i la participació juvenil. [Fes clic per continuar llegint]

Avui, 9 de març de 2010, el Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a l’avantprojecte de llei de Polítiques de Joventut. La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha portat avui al consell executiu la Llei de Polítiques de Joventut de Catalunya que prioritza l’emancipació i la participació juvenil. La qual és l’única competència exclusiva de la Generalitat pendent de desplegament des de l’Estatut de Sau de 1979. L’avantprojecte de llei estableix que els poders públics han de fer polítiques específiques per a joves, tal i com es recull al Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020 elaborat per la Secretaria de Joventut i presentat farà poc més d’una setmana pel secretari de Joventut, Eugeni Villalbí.

Un dels compromisos més destacats de la Llei és la creació de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, que el Govern desplegarà fins al 2015. Estarà integrada per 64 Oficines Joves que agruparan, en una finestra única, tots els serveis que presten les diferents administracions per facilitar l’emancipació juvenil i guanyar eficàcia. Les Oficines Joves oferiran una atenció pròxima, integral i personalitzada i disposaran d’un catàleg de serveis especialitzats: Borsa Jove d’Habitatge, Oficina Jove de Treball, Punt d’Informació Juvenil i assessorament en matèria de salut, a càrrec de professionals. Tot un seguit de mesures llargament reivindicades per la JERC durant molts anys.

Amb aquest projecte es reconeixen noves formes de participació juvenil (consells locals de joves, grups de joves...) i el text amplia recursos a l’abast dels professionals en polítiques de joventut. Aquest col·lectiu, cada cop més nombrós, sovint ha hagut de treballar en condicions de precarietat laboral i sense itineraris de professionalització.

Paral·lelament, demà el Parlament de Catalunya aprovarà la Llei de consultes populars de Catalunya per via de referèndum, una llei elaborada per Esquerra al Govern i liderada en els seus treballs de la ponència pel diputat de les JERC, Pere Aragonès. La Llei de consultes pretén ser una eina jurídica capaç de poder articular un model de democràcia participativa sobre la qual poder desplegar el dret a decidir.

eugenivillalbi-203.jpg eugenivillalbi-203.jpg
URL CURTA: http://www.jerc.cat/url/186816

Comparteix: